Oscar 6 – 7 maanden oud

Het gaat lekker met Oscar. Hij groeit goed in gewicht en lengte (nu schat ik rond de 7 kg en 70 cm). Hij draait fijn op zijn buik en kan al goed zitten. De dagen zijn erg wisselend. De  ene keer drinkt en eet hij erg slecht, de andere keer gaat alles op. Ook met slaapjes is het wisselend. Hij heeft inmiddels 3 boventanden en 4 benedenkanten! ’s nachts slaapt hij nu door van 20 uur tot 6 a 7 uur. Afgelopen 2 dagen kwam hij ’s nachts opeens weer voor een flesje. Hij zal het wel nodig hebben.

Hoofdje heen en weer

Wat grappig is dat Oscar graag zijn hoofd heen en weer schudt. Ziet er grappig uit. Hij ligt vaak tevreden in de box wat te spelen en te kraaien. Slaapje doen gaat meestal goed als hij moe wordt. Soms even huilen, maar daarna een slaapje. Echt lange slaapjes zijn het niet. Een half uur tot een uur, maar meer zal hij niet nodig hebben.

Eten en drinken

We zijn begonnen met bijvoeding. Hebben ervoor wel zo nu en dan fruithapje gegeven, maar nog niet heel actief met bijvoeding bezig geweest. Ik denk dat dit onbewust kwam omdat ik denk dat er in melk veel calorieën zitten en dat dat gewoon even belangrijk is. Fruit zet niet zo aan, en hij heeft toch iets verhoogde leverwaardes. Nu met 6 maanden begonnen met bijvoeding en dat gaat best goed. Hij eet ’s morgens een halve portie pap en daarna 140-180 ml Nutrilon 2. Een fruithapje als tussendoortje. Om 12 uur stukjes brood aanbieden of hij propt zelf een boterham naar binnen, en daarna een flesje. Tussen 3 en 4 nog wat brood, een liga, stuk banaan en daarna een flesje. Tussen 18 en 19 uur 100 -150 gram avondeten (gepureerd of potje) en om 20 uur weer een flesje. Flesjes gaan wisselend, ene keer meer dan andere keer.

Wegen

We wegen Oscar niet meer zo standaard, het gaat goed met hem, meer hoeven we niet te weten. Hij is een lange en slanke baby dus is het soms wel even kijken wat past en wat niet. Ik blijf nog wel een beetje een feeder, ik ga toch net een streepje verder dan Janne. Vaak met succes, maar soms ook niet en dan moet ik ook echt tegen mezelf zeggen: stop nu maar! Ik probeer ook relaxter te zijn als ik hoor dat Oscar slecht gedronken heeft op het kdv. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Half oktober gaan we weer naar het ziekenhuis met Oscar. Gelukkig gaat alles goed en genieten we erg van hem met zijn leuke glimlach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *