Midas 2 jaar en 9 maanden oud

Alles gaat goed hier. Midas gaat steeds beter praten, zijn woordenschat breidt flink uit. In de dierentuin en kinderboerderij vindt hij erg leuk. Daar kan hij nog lang over napraten. Dollen en klimmen op ons vindt hij ook erg leuk. Op het kinderdagverblijf heeft hij het ook leuk met een paar maatjes. Het is ook wel eens huilen als hij valt of niet snel genoeg is om op de motor te kunnen bij het buitenspelen. Dan moet hij even wachten. Hij is erg gehecht aan bepaald speelgoed en zegt graag tegen andere kinderen dat het zijn speelgoed is haha. En dan uiterst serieus. Hij kan steeds beter zelf vermaken met duplo of autootjes. Dat is wel fijn als we ergens op de verjaardag zijn. Hij heeft al een paar keer op de wc geplast, erg leuk en fijn!

Waterpokken

We zijn inmiddels de waterpokken verder. Midas is er goed ziek van geweest, zat er helemaal onder. Zelfs op kdv schrokken ze ervan hoe erg Midas en Oscar het hadden. Midas was 3 dagen echt ziek. Hij lag als een ziek, koortsig, vogeltje op de bank, Thomas de trein kijken, en had geen praatjes meer. Eetlust soms ook helemaal weg, dan maar een flesje melk. Het begon op een woensdag en op maandag was hij er gelukkig weer bovenop. Die zondag gingen we nog naar het park, hij was alleen nog zo gammel dat ie amper kon lopen. Maar hij moest en zou even tegen de bal aan schoppen.

Eten en drinken

Het eten en drinken gaat goed, mits er entertainment is op tafel (meestal de tablet, zucht). ’s Morgens wil hij zijn papje ook wel eens zelf naar binnen scheppen, maar als hij het ermee heeft gehad laat hij zich heel graag voeren. En ja, ik wil graag dat hij genoeg eet dus voer ik hem. Er gaat zo een heel bord havermout in, zijn favoriet. Verder gaat eten en drinken goed. Behalve koekjes, die moet hij gewoon echt niet. Jammer want daar zitten altijd zo lekker veel calorieën in. ’s Avonds eet hij nu echt met de pot mee, zijn tanden zijn flink groter geworden waardoor hij lekker kan kauwen. We geven nog steeds regelmatig flesjes peutermelk. Soms gemengd met een restantje heparon dat ik nog heb, als hij slecht gegeten heeft.

Ziekenhuiscontrole MDL-arts

Half oktober waren we bij de MDL-arts. Midas weegt 11,5 kg en is 92 cm. Zijn groei was voldoende, geen grote inhaalslag, maar wel ok. Wij merken ook dat hij langer wordt. Broeken raken hoog water en we moeten oppassen met het dichtdoen van onze koelkast als hij in de keuken rondloopt. Bloeduitslagen kregen we gisteren. Alle waardes waren stabiel, lever doet goed zijn werk en vitamines waren in orde, erg fijn nieuws! Toch weer een pak van ons hart. Bloeddruk was ook ok, maar daar gaan we binnenkort weer eens voor naar de nefroloog.

Ziekenhuiscontrole Nefroloog(30-11-2013)

Midas’ bloeddruk was in orde, binnen de grenzen. We kunnen dus gewoon doorgaan met 2 keer per dag de 1,5 ml enalapril bloeddrukverlager. Midas bleef keurig zitten bij het bloeddrukmeten, vrij bijzonder voor ons drukke mannetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *