Oscar 8,5 maand oud

Alles gaat goed met Oscar. Hij ligt veel op zijn buik en kan zelfs al een beetje achteruit kruipen. Of hij ligt op zijn buik en kruipt een rondje om zijn as. Zitten lukt ook aardig, tegen de bank aan leunend. Hij beweegt nog steeds vaak met zijn hoofd heen en weer, komt er zeker een prettig stofje vrij? Mijn moeder zei zelfs ‘goh, Oscar geeft een borstmassage als hij op schoot zit’. Hij is een makkelijke lacher en vindt niets echt te gek (op zijn kop, in de lucht, kietelen). Vindt het niet altijd leuk als je even bij hem bent en dan weer de kamer uitloopt. Oscar grijpt alles vast wat op tafel ligt als hij op je schoot zit. Erg grappig. Ook Oscar heeft de waterpokken gehad. Zat er helemaal onder en was niet helemaal in zijn hum. Hopelijk komt het niet meer terug!

Eten en drinken

Ik vind dat het redelijk gaat. Pap eet hij ’s morgens een halve portie van en daarna vaak nog wat melk. Fruithapje gaat altijd goed, vindt hij lekker. Brood gaat ook wel ok, krijgt hij toch weg op de een of andere manier. Soms blijft het aan zijn gehemelte plakken. Daar zit volgens het consultatiebureau een afdruk van de speen, een beetje een gat. Dat verbaast ons wel een beetje omdat we de speen ons inziens alleen geven als hij gaat slapen. Moeten hem ’s nachts toch eens wat vaker uit zijn mondje doen. Avondeten vindt hij meestal heerlijk, vooral aardappelen met boerenkool of wortelen, of aardappelen met zalm, of gewoon een lekker potje. Hij krijgt nog steeds 4 flesjes per dag. We mogen natuurlijk al naar 3. Maar omdat hij zijn flesjes vaak niet goed leeg drinkt (laat hij de helft staan) laat ik dat ene flesje extra er nog maar even in.

Controle ziekenhuis MDL-arts

Oscars groei was in orde. De groei van zijn gewicht is even iets minder, maar in lengte gewoon ok. Hij weegt 7,5 kg en is 68 cm. Zijn bloeddruk is wel iets verhoogd. Bij de nefroloog, als we met Midas gaan, moeten we ook Oscars bloeddruk weer meten. Zijn leverwaardes zijn goed en zelfs iets verbeterd. Zijn galzouten zijn van 40 verlaagd naar 20 (ter vergelijking Midas heeft 180 aan galzouten). Verder wel goed vitamine D blijven geven. Dat doen we wel zo nu en dan, maar zijn we nog niet heel consequent in. Een bepaald stofje dat zijn botten afgeven zat in zijn bloed, dit is wel vaker zo bij opgroeiende kinderen, maar toch een aanwijzing. Verder ook nog een urinemonster afgenomen, dat was ook in orde. Er is in het ziekenhuis afgesproken dat de MDL-artsen om het half jaar bij Alagille-kindjes een urinemonster laten afnemen ter controle.

Controle ziekenhuis nefroloog (30-11-2013)

De bloeddruk van Oscar is weer gemeten en was in orde en viel binnen de grenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *