Veel overgeven

We kregen er dus ook mee te maken dat Midas veel ging overgeven. Eigenlijk deed hij dit vanaf het begin al. De diëtist zei altijd netjes spugen, maar ik vond die enorme stralen melk meer op overgeven/kotsen lijken. Een uurtje na een overgeefpartij gaven we meestal nog wat melk erbij, meestal ging dit goed.

Overgeven en hoesten tegelijk

De reden van het overgeven was waarschijnlijk dat Midas heel veel slijm vasthield in zijn longen. Of dit nou door verkoudheid kwam? Waarschijnlijk, maar tijdens het badderen in tummytub kwam er volgens mij ook zo nu en dan water in zijn verkeerde keelgat, ik was altijd bang dat dit ook een oorzaak kon zijn, maar dat bleek later onzin. Midas hoestte in ieder geval als een volwassene en gaf als reactie daarop vaak een halve of hele fles melk over. De artsen hadden hem onderzocht en gaven aan dat het geen longonsteking was. Ze zeiden dat het helaas veel tijd nodig had voor dit overging, omdat een baby zelf geen slijm kan ophoesten.

Geen spuugdoekjes maar kotslappen

Terugdenkend aan al dat overgeven, was het toch een heftige tijd. We spraken niet meer over spuugdoekjes maar over kotslappen (hydrofielluiers) die we de hele tijd bij de hand moesten hebben. Het vervelende van het overgeven was dat het zo belangrijk was als de melk erin bleef. Behalve bij het hoesten ging Midas ook vaak overgeven als hij overstuur was en veel moest huilen. Als hij hard huilde in de auto op weg naar familie was het dan ook vaak bingo. De ergste rit maakte Janne in zijn eentje, hij is wel 3 keer gestopt onderweg omdat Midas moest overgeven.

Geen uitdroging

Op een dag had Midas zoveel overgegeven dat ik de dag erop naar de huisarts ging als bezorgde moeder (is hij niet uitgedroogd?). Gelukkig was dat niet het geval, hij plaste nog wel, niet veel. Toch een teken dat hij niet de hele fles uitkotst maar er altijd wel wat blijft hangen in zijn maag.

Overgeven is gestopt!

De laatste keer dat ik mij herinner dat Midas zo’n heel vervelend hoestje had, was hij 13 maanden oud. Daarna is zijn hoest helemaal weggebleven, thank God!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *