Vitaminetekort

Vanaf het moment dat we uit het ziekenhuis kwamen moesten we de vetoplosbare vitamines gaan geven: ADEK. Vitamine A en K haalden we bij de apotheek. De apotheker wilde eerst overleggen met het ziekenhuis, het leek hem onverantwoord om zulke grote hoeveelheden vitamine K te geven.. Vitamine D kochten we gewoon bij de drogist.

Vitamine E (Veldrop)

Vitamine E was minder leuk: daar zit patent op en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het is speciale vitamine E voor kinderen met galgangproblemen. We hebben nog bezwaar aangetekend bij de zorgverzekeraar, met een brief van de mdl-arts over de noodzaak, maar ook daarop kregen we nul op rekest. Een pakketje vitamine E kost 325 euro en we doen er ongeveer 3-4 maanden mee..

Toedienen

Het toedienen gaat best makkelijk: Midas vindt de anijssmaak heerlijk! Vitamine A en E gaan via een spuitje: zijn mondje gaat wijd open als hij dat spuitje ziet. Ook vitamine D en K gaan prima via een lepeltje. Toen hij nog veel lag gaf ik het hem terwijl hij lag, dan ging er minder naast.

Vitamines proberen af te bouwen

Toen Midas 2 jaar en 2 maanden was waren we weer voor controle bij de MDL-arts. De vitamines in zijn lichaam blijven goed op peil (zelfs vitamine E waar we iets minder van geven, mede omdat deze medicijnen 100 euro per maand kosten en niet vergoed worden..). We gaan nu kijken of de vitamines op peil blijven als we geen vitamines toedienen bij Midas. Dit is spannend! Het scheelt ons (voor zolang het duurt) weer 4 flesjes medicijnen iig :-).

Vitamines zijn op peil gebleven

Bij de controle van eind mei 2013 blijkt dat de vitamines op peil zijn gebleven, jeeeh! We hoeven dus geen vitamines meer te geven. Maar goed ook, want losse vitamine A werd niet meer geproduceerd vanwege een tekort aan grondstoffen. En de vitamine E is dus ook heel duur.