Symptomen Midas

Ik ben op 26 januari 2011 bevallen van Midas!

 • Hoe het begon
  Het was een pittige eerste tijd…  De borstvoeding liep niet, Midas groeide niet en hij werd geel. We belandden in het ziekenhuis..
 • De erfelijke variant
  Uit het genetisch onderzoek bleek Midas het syndroom van Alagille van Janne te hebben gekregen. Janne wist niet dat hij Alagille had. Een volgend kindje heeft 50% kans om ook Alagille te hebben.

Midas heeft onderstaande lichamelijke klachten van Alagille:

 • Lever
  Midas’ lever kan de gal niet goed afvoeren omdat er te weinig kleine galgangetjes zijn. Deze slechte afvoer kan schadelijk zijn voor de lever. Het functioneren van de lever wordt in de gaten gehouden. Daarnaast is er aandacht voor jeuk (door galzouten in het bloed) en de vetoplosbare vitamines.
 • Nieren
  Omdat Midas’ nieren anders van vorm zijn heeft hij een hoge bloeddruk gehad. Hier merkte hij op zich niks van, alleen voor de conditie van bijvoorbeeld zijn hart was het goed om de hoge bloeddruk te behandelen. Hij kreeg hiervoor medicijnen. Naarmate Midas groeide bleek het beter te gaan met zijn bloeddruk en zijn de medicijnen afgebouwd.
 • Hart
  Midas heeft een lichte vernauwing van een longslagaders. Dit moest onderzocht worden maar is gelukkig verwaarloosbaar en wordt niet erger. Wel controles.
 • Trage groei
  Midas groeide toen hij jong was niet hard genoeg in lengte en gewicht. Dit kwam door een combinatie van Alagille op zichzelf + dat hij door te weinig galgangetjes de vetten niet goed kan opnemen. Ook zijn motorische ontwikkeling is langzamer. Het is extra belangrijk dat hij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Zijn groei is nu hij 12 jaar is volgens het lijntje, dat is heel fijn.
 • Voeding
  Voeding is altijd wel een ding.. Lees meer over Heparon-dieetvoeding, bijvoeding via de sonde, overgeven, wennen aan vast voedsel, voedingsadviezen toen Midas jong was. Naarmate hij ouder werd kon hij de voedingsstoffen steeds beter opnemen.

Naast de reguliere geneeskunde heb ik mijn heil gezocht in alternatieve geneeswijzen.