Oscar 4 tot 5 maanden oud

Morgen is Oscar alweer een maand verder. Tijd vliegt voorbij. Vorige week maandag was Janne bij de cardioloog. Gelukkig blijkt Oscar net als Midas een heel lichte vernauwing te hebben, niks ernstigs. Over een half jaar weer een afspraak ter controle. Oscar werd ook gewogen en gemeten. Hij was in de lengte goed gegroeid, zelfs meer dan normaal. In gewicht was Oscar aan het afbuigen.

Ik begrijp het wel, hij dronk zijn flesjes niet goed leeg en kreeg dus te weinig ml binnen! Afgelopen weekend ben ik met speen 3 begonnen en heeft Janne geprobeert 200 ml aan te bieden ipv 165 ml. De flesjes gingen leeg en het bleef er ook nog in. Ik had wel vaker speen 3 uitgeprobeerd maar toen verslikte hij zich er nog wat in en hapte hij veel lucht mee. Nu verslikt hij zich tenminste niet, al laat hij nu wel veel meer scheetjes, waarschijnlijk hapt hij toch wat lucht mee. Ik heb er nu wel vertrouwen in dat hij het verlies in gewicht inhaalt. Over een week moeten we naar het consultatiebureau en dan zullen we het zien. Als het blijft afbuigen moeten we met de diëtist bellen, dit hebben we zo afgesproken. We zullen het zien.

8-7-2013

Naar de neuroloog. Janne is met Oscar naar de neuroloog geweest, voor een 0-meting. Bij Alagille kunnen aderen, zenuwen en andere zaken anders lopen dan normaal, vooral in het hoofd. Als Oscar uitvalverschijnselen krijgt dan kunnen deze vergeleken worden met de 0-meting. Tijdens het onderzoek werden Oscars reflexen getest, er kwam niks bijzonders naar voren. De neuroloog vond Oscar een sterke baby. De neuroloog vroeg nog of we een MRI-scan zouden willen doen. Het kan zijn dat er een verwijding is van aderen, wat de kans op hersenbloedingen vergroot. Bij een MRI-scan kan dit aan het licht komen. Bij Midas hebben we dit nog niet eerder gedaan. We hebben besloten om geen MRI-scan te laten doen. Oscar doet het gewoon goed en we houden het goed in de gaten als een oog bijvoorbeeld de verkeerde kant op staat of hij dingen opeens niet meer kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *