Midas 2 jaar en 4 maanden oud

Midas gaat steeds beter praten, zo leuk! En echt op de bank zich laten vallen en stoeien. We hebben weer de controles van MDL-arts en nefroloog achter de rug. En ik heb weer nieuwe voedingsadviezen opgedaan voor Midas.

Controle MDL-arts

IMG-20130518-0050623 mei waren we nog op controle bij de MDL-arts. Hij weegt nu 10.860 gram en is 85 cm lang. Omdat hij in de groei niet is afgebogen is het ok, we waren bang dat hij misschien toch de sonde weer nodig zou hebben om ’s nachts melk te geven. Verder is het bloedonderzoek weer even afwachten. Ik liet een foto van Midas’ ontplofte luiers zien. Zolang het geel is, is het goed zegt de MDL-arts. De bloeduitslagen kwamen vandaag 6 juni binnen. Bilirubine was iets minder, galzouten in het bloed iets gestegen. Alat-leverenzymen iets afgenomen (zitten ergens in de 600) en Asat-leverenzymen iets toegenomen (zitten ergens in de 300). Bloedstolling was ok. Verder zijn de vitamines op peil, dat scheelt weer een hoop flesjes in het medicijnenbakje!

Controle Nefroloog

Op dezelfde dag gingen we met Midas naar de nefroloog voor zijn hoge bloeddruk. Die was op de grens, we kunnen dus zo door blijven gaan met de medicijnen (2 keer per dag 1,5 ml enalapril). Ik denk dat de bloeddruk vooral zo goed is omdat ik weer met homeopatische druppeltjes (solidago) ben begonnen voor zijn nieren, die ik nog had staan. Maar Janne vindt dat natuurlijk onzin, haha, lekker stel zijn we.

Eten

Met eten gaan we nu eens proberen het avondeten zonder speelgoed/tablet op tafel aan hem te geven. Hij heeft nu helemaal niet door dat hij avondeet. Wel handig, je lepelt er echt alles in (niet verkeerd voor Alagillepatientje natuurlijk). We zijn nu 2 dagen bezig om hem zelf te laten eten of door ons te laten voeren, zonder afleiding. We willen het cold turkey doen. Echt pittig. Tot nu toe eet hij wel wat van zijn toetje maar is het avondeten niet echt interessant. Op 2 stukjes hamburger na.. Morgen maar eens iets proberen wat hij echt lekker vindt, pasta met tonijn van Olvarit. En na het toetje geen flesje melk maar water… Hopenlijk gaat onze nachtrust er niet aan zo. Ik gebruik op advies van de othomoleculair dietist nog steeds geitenzuivelproducten en speciale notenpasta’s. Vooral die notenpasta’s zijn niet echt een succes.. Ik heb een lijst met voedingsmiddelen gekregen die de lever ondersteunen. Vooral bittere groentes. De moeite waard om te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *