Midas 2 jaar en 6 maanden oud

Foto0299Midas is een echte prater aan het worden, kent steeds meer woordjes. Echt heel leuk. Iedereen zegt ook dat het zo goed gaat met hem, dat hij zich ontwikkelt. Leuk om te horen. Dat idee heb ik trouwens ook. In de lengte en dikte komt er echter weinig bij hem ik het idee.

Eten en groei

Avondeten gaat niet helemaal zoals we willen. We hebben dik een maand volgehouden om zonder speelgoed of tablet hem eten te geven, maar zijn hier toch weer mee opgehouden. Een paar keer ging het goed, maar andere keren nam hij slechts een paar hapjes (waarschijnlijk omdat het eten hem dan niet aanstond). En voordeel is dat we met speelgoed al het eten er wel in krijgen. We geven potjes en eigen gemaakt eten. Potjes vindt hij erg lekker. Macaronischotel gaat er zo in! Ons eigen eten vindt hij ook vaak lekker maar een maaltijd duurt dan erg lang als we het niet vrij fijngeprakt of gemalen aanbieden. Het duurt lang voordat hij alles weggekauwd krijgt. Hij krijgt dus wel weer vrij veel binnen. Maar of hij groeit, je ziet zijn ribbetjes zitten.. Ik heb nog wat Heparon staan die ik over had van Oscar (door stress na geboorte ging ik die geven), en af en toe geef ik hem een flesje ervan. Het is toch supervoeding, heel duur, maar ik denk dat hij echt af en toe een stootje nodig heeft. Op de Alagillefacebook ook al een paar goede tips opgedaan voor supplementen die extra calorieën geven: nutridrink, fantomalt, en Pro-cal singles. Goed om te weten! Ik moet Midas (nu slaapt hij) snel eens wegen om nu echt te zien of hij groeit of niet..

Jeuk

2013-06-11 17.35.21Ik heb niet het idee dat Midas veel jeuk heeft door zijn leverprobleem. Hij krabt niet meer op zijn buik als we zijn luier verschonen. Hij heeft wel erge eczeem in zijn knieholtes die we onderdrukken met cortisoncreme. Die stomme hormoonzelf helpt wel heel goed, dus vooruit.

Ontlasting

Wat ik wel heel positief vind is dat hij steeds bruinere en stevigere ontlasting krijgt. Steeds minder vaak ontplofte poepluiers. Dit geeft mij wel een heel goed gevoel! Ik ga eens proberen op te letten na welke voedingsmiddelen hij ‘mooie poep’ heeft, al is dit natuurlijk niet helemaal te achterhalen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *