Oscar 5 tot 6 maanden oud

IMG-20130714-00735Oscar is alweer 5 maanden! Het gaat goed met hem. Hij kan al goed op zijn buik liggen en met zijn hoofd van links naar rechts. 2 dagen geleden is hij voor het eerst van rug naar buik gerold! Wat fijn! Hij heeft wel last van de warmte. Ook wel eens dat hij ligt te woelen in zijn bed (of zou het toch jeuk zijn?) of ’s avonds moeilijk in slaap komt.

Drinken Flesjes drinken gaat wisselend. We bieden hem 5 keer 200 ml melk (Nutrilon 1 standaard) aan (half schepje extra melkpoeder). Daarvan drinkt hij per dag 800 ml, dan zijn we blij. Spugen doet hij wel wat, maar dan mondjes. Geen stralen en overstrekpartijen, zoals vlak na zijn geboorte. Afgelopen dagen drinkt hij minder goed, heeft hij minder honger. Dwing je dan wat extra melk, dan komt er meer spuug uit. Gelukkig haalt hij het na een paar slechte drinkdagen wel weer redelijk in. We zijn ook een beetje met fruithapjes begonnen. Zijn we voorzichtig mee, die zijn niet zo calorierijk als melk, dus melk moet zijn hoofd voedingsmiddel blijven. Rijstebloempap moeten we nog eens gaan proberen. Zijn laatste flesje drinkt hij niet zo goed, en met rijstebloem wordt dit misschien nog minder.

MDL-arts Afgelopen donderdag waren we bij de MDL-arts voor controle. Alles was ok. Zijn leverenzymen ASAT en ALAT waren iets verbeterd. Die waren 2 weken na de geboorte zeer erg verhoogd. De ene ligt rond de 90 en de ander rond de 40 (moet ik toch eens gaan opschrijven). De galzouten zijn licht gestegen naar 40. De MDL-arts vertelde dat bij 100 het kind klachten kan krijgen van jeuk door cholestase. De groei was in orde. Oscar weegt nu 6180 gram en is 62 cm.

2013-07-16 09.46.55Vitamine K De uitslagen van de bloedstolling waren nog niet binnen. Ik ben de laatste tijd erg slordig geweest met het geven van de geconcentreerde vitamine K en de davitamon vitamine D. Komt voor het grootste deel door ons drukke en chaotische leven met 2 kids en allebei 4 dagen werken, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook vaak denk ‘ach is niet erg, in de melkpoeder zit toch ook veel vitamine K. Maar de MDL-arts heeft me op het hart gedrukt om wel gewoon vitamine K te geven omdat bloedstolling erg belangrijk is bij ongelukken. Op 9 aug krijgen we uitslag van de stolling en dan besluit ze opnieuw hoe en hoeveel vitamine K we gaan geven. Ik moet dus even snel mijn leven beteren!! Gaat tot nu toe goed, meneer krijgt weer trouw zijn vitamine K.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *