Oscar 2 tot 3 maanden oud

Vandaag, 23 april, weer naar consultatiebureau geweest voor de 2 maanden controle en prikjes. Hij weegt nu 4,5 kg en is 56 cm lang. Het spugen en hikken is gelukkig minder geworden. Dit is eigenlijk zo sinds afgelopen weekend. De donderdag ervoor zijn Iris en Niko op kraamvisite geweest. Niko had Oscar toen een kleine behandeling gegeven. Iris belde zondag om te vragen hoe het was met het overgeven. Ik was in Friesland en hij had net nog overgegeven. Maar de dag erna stopte het overgeven! Wij blij!!

We letten wel goed op dat als hij geen boertje heeft gelaten, we opletten of hij geen ‘kotsgezicht’ trekt. Dan moeten we hem rechtop houden, zodat de melk erin blijft.

Oscar drinkt zijn flesjes nog steeds niet helemaal leeg, 500-600 ml per dag. Te weinig voor zijn gewicht. Moeten we toch proberen meer adempauzes te geven. Hij is snel buiten adem als hij zijn flesje drinkt. Snotneus is over, al heb ik het idee dat Oscars neus niet volledig vrij is.

Uitslag bloedonderzoek

Afgelopen vrijdag kregen we de uitslag van het bloedonderzoek.

  • Hij heeft geen galstuwing (geen galzouten in het bloed).
  • De leverenzymen (soort afvalproduct dat lever aanmaakt als lever hard moet werken) zijn sterk toegenomen in vergelijking met het eerste bloedonderzoek toen Oscar 2 weken oud was.
  • De bloedstolling is ok, toen Oscar 1 week oud was begonnen we met het geven van 3 druppels geconcentreerde vitamine K.
  • De lever functioneert goed, dit kon de MDL-arts zien aan de hand van het gehalte van eiwit en natrium in het bloed (als ik het goed heb onthouden).

De dokter wil de verhoging van leverenzymen in de gaten houden, daarom moeten we in mei opnieuw bloed laten prikken. Omdat Oscar geen galstuwing heeft kunnen we nu gewone kunstvoeding gaan geven met 10% extra poeder in de melk. Ik hoop dat hij hierop nog steeds goed blijft groeien.. Ik heb er een hard hoofd in. Hij heeft sinds we Nutrilon 1 gebruiken ontplofte poepluiers.. Maar ja, we zullen het zien.

01-05-2013

Eergisteren heb ik Oscar gewogen: 4695 gram. Wat fijn, hij lijkt goed te groeien op de normale kunstvoeding. Af en toe zie ik een heel licht vleugje geel in zijn gezicht, maar hij is meestal normaal van kleur. Verder vind ik hem wel een tevreden ventje. Zou mijn man dan toch gelijk hebben dat Oscar het in mildere vorm heeft? Naja, of dat zo is laten we maar aan de dokters over…

06-05-2013

Vandaag bloed prikken in het ziekenhuis. Wat een ellende, het is vier keer niet gelukt om goed in zijn bloedvat te prikken (2 keer elleboogholte en 2 keer op het handje). Zijn aders rolden elke keer weg. Er is wel wat bloed uitgekomen voor het buisje vitamine D en vitamine K, over 2 weken weer terugkomen voor de rest (galzouten, bilirubine, leverenzymen vitamine a en e, bloedstolling, eiwit). Oscars gewicht was wel ok: 4940 gram en 57,4 cm. Fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *