Oscar 1 tot 2 maanden oud

Oscar is bijna 1 maand oud. Hij drinkt nog steeds niet al te best Heparon vind ik (tussen de 50 en 100 ml per keer). Daarbij geeft hij toch wel bijna elke dag een keer een fles over. Soms spuugt hij zelfs 2 keer. Hij heeft veel momenten dat hij heel wakker is (net als Midas). Hij is wel aangekomen in gewicht, volgens onze weegschaal dan. Hij woog 18 maart 3630 gram.

Bloedonderzoek

Uit het bloedonderzoek blijkt dat er wel een licht verhoging is van de galzouten en geelzucht in zijn bloed.. Dit wijst toch wel de kant van Alagille op, iig geen geruststellende bloeduitslag. Nu is het afwachten wat er uit het DNA-onderzoek komt. Voor mij geen verrassing, ik voel sterk dat Oscar Alagille heeft, maar Janne hoopt toch dat het geen Alagille is.

Uitslag DNA-onderzoek

25-03-2013, de dag van de uitslag van het DNA-onderzoek. Daar gingen we dan met onze kleine man: De klinisch geneticus kwam snel ter zake: Oscar heeft dezelfde erfelijke mutatie van het gen als Midas. Toch even slikken, al was het niet onverwacht. Binnenkort afspraak bij de MDL-arts, cardioloog en oogarts. Onderzoek naar de aanwezigheid van vlindervormige wervels was niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *