Oscar 0-1 maanden oud

Na een voorspoedige bevalling is Oscar op 19 februari 2013 geboren! Wow een prachtventje. Hij is 48 cm en 3052 gram zwaar. Niet heel groot. De verloskundigen zien dat de placenta uit 2 delen bestaat, dat is niet helemaal zo als het hoort. Vlak na de bevalling heeft de verloskundige bloed afgenomen uit het navelstreng voor DNA-onderzoek of Oscar wel of geen Alagille heeft.

Kraamweek

Hoewel hij al wel wat dronk aan de borst vlak na de geboorte, verliep de borstvoeding verder moeizaam. Volgens de kraamverzorgster kwam dat omdat Oscar maar heel zachtjes zuigt. De kraamverzorgster ging er prat op dat Oscar genoeg binnenkrijgt, vanwege de kans dat hij het syndroom heeft en verzwakt. We begonnen dus al vrij snel met bijvoeden met kunstvoeding. Na een week zat hij bijna volledig op kunstvoeding en ben ik gestopt met afkolven. Ik was niet gemotiveerd meer en voor hetzelfde geld zou ik moeten afbouwen omdat Oscar Alagille heeft en dieetvoeding nodig heeft. Wel met pijn in het hart hoor..

Groeit hij wel?

Hij groeit de eerste week netjes op de kunstvoeding. Hij is vrij snel weer op geboortegewicht. Toch, op de 10e dag bevliegt het me. We moeten na de eerste week elke dag het flesje ophogen mIMG-20130228-00258et 10 ml maar Oscar haalt dat helemaal niet. Zit nog steeds op 60 ml en hij spuugt best veel. Ik schiet in de stress en denk ook een gele huid te zien. Hij woog die 10e dag 3060 terwijl hij op de 7e dag 3030 gram woog, niet veel groei, maar het gaat natuurlijk om een paar dagen. Ik raakte wel in de stress want ik had namelijk van het begin af aan al het idee dat Oscar ook Alagille zou hebben, omdat hij zo op Midas lijkt van na de geboorte. Veel mensen vonden Oscar overigens op mij lijken. Anyway, van de stress ging ik op een gegeven moment, heel eigenwijs, Heparon-dieetvoeding geven waar ik nog een paar blikken van had staan. Iets wat achteraf niet nodig was, omdat Oscar geen galstuwing bleek te hebben.

Rare blaren op zijn billen

Oh, wat die eerste week er nog bij kwam: zo rond de 9e dag kreeg Oscar rare blaren op zijn billen. Ik dacht dat dit luieruitslag was, maar de verloskundige die voor een laatste controle kwam zei toch dat ik hiermee naar de huisarts moest gaan. De huisarts verwees ons door naar het ziekenhuis. Zo’n klein babytje wilde ze niet direct een antibacteriële zalf voorschrijven, maar liever de kinderarts even naar laten kijken. Janne ging met Oscar naar ziekenhuis en er werd een kweekje afgenomen. Om te testen of hij geen ernstige blarenziekte zou hebben. Uiteindelijk was dit niet het geval en was het een redelijk onschuldige stafylocok aurius bacterie, die goed te behandelen was met een speciale antibiotica-crème. Er was in het ziekenhuis ook bloed afgenomen en daarin konden ze wel zien dat Oscars bloed vrij dik was en dat je daaraan kon zien dat hij weinig had binnengekregen. Gelukkig op de 13e dag in het ziekenhuis woog hij toch maar liefst 3275 (met rompertje aan).

Pittige eerste tijd

Al met al was de eerste tijd na de geboorte pittig. Mijn vermoeden dat Oscar Alagille heeft wordt in de volgende maand bevestigd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *