Oscar – 1 longslagader voor 50% vernauwd

Begin december gingen we met Oscar naar de cardioloog. Helaas bleek de vernauwing van een van de twee longslagaders in het hart wel erger te zijn geworden. Deze is nu voor 50% vernauwd. Er is nog geen haast bij, hoeft niet direct behandeld te worden met dotteren en stend. Over een half jaar terugkomen om te kijken hoe het er dan mee staat.

Hart en Syndroom van Alagille

Bij Alagille kan er ook met hart problemen zijn. Vlak na de geboorte was bij Oscar 1 longslagader licht vernauwd en we moesten een jaar later terugkomen om te kijken of dit erger was geworden. Dit onderzoek mislukte omdat Oscar te overstuur was tijdens het onderzoek. Een half jaar later mochten we terugkomen, dat was begin december. Nu blijkt de vernauwing toch erger te zijn geworden. He bah, wat een tegenvaller. Vooral ook omdat we altijd tegen iedereen roepen dat Oscar geen klachten heeft van Alagille. Nu dus afwachten!

Oscar loopt

Sinds november is Oscar echt goed aan het lopen. Nog wel een beetje wankel, maar dat ziet er alleen maar schattig uit. En met de bal gooien vindt hij ook leuk. Hij gaat rustig alleen van de glijbaan af, trap op trap af. Hij is heel motorisch ingesteld en een echte knuffelkont. Praten vindt hij niet zo interessant, met huilen bereikt hij zijn doel ook. Wel geluiden van dieren nadoen, dat vindt hij leuk! Hij begrijpt wel heel veel. Je kan gerust vragen of hij een vieze luier even in de vuilnisbak wil doen. Grappig hoe dat toch werkt met kinderen.

Groei

Oscars groei is in orde. Hij is erg tenger, net als Midas. Zijn lever doet het goed. De waardes zijn allemaal wel iets hoger dan normaal, maar daar heeft hij geen last van. Hij eet goed, wel met de nodige entertainment. Dat is er ingeslopen toen hij een tijd slecht at omdat hij verkouden was denk ik. Ach, het houdt ons bezig. We zijn wel wat gewend qua eten. Hij lust trouwens alles. Koek en snoep lust hij ook, dat is nieuw voor ons! Verder dus echt een schatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *