Midas heeft buisjes

Midas heeft op 19 juni buisjes gekregen in zijn oren. Uit het gehooronderzoek was gebleken dat zijn gehoor een stuk minder is. Ook zagen ze dat er veel vocht achter zijn oren zat. Advies: buisjes. Het plaatsen van de buisjes is goed gelukt. Er kwam veel vocht achter zijn vliezen vandaan, dus het was echt nodig. Helaas kwam er ook veel bloed vandaan. Goed schoonhouden dus en hopen dat zijn oor de restjes opgedroogd bloed er snel uitwerkt.

Het had effect!

Toen we terugreden hadden we wel het idee dat de buisjes effect hadden. Midas ging lekker praten en doen ‘lalalla’ om zijn nieuwe gehoor uit te testen. Hij zei dat hij beter kon horen en dat hij opeens hoorde dat de auto herrie maakt als hij 120 km per uur rijdt op de snelweg :-). Dat bloeden was wel minder prettig. De dag na de operatie liepen er nog straaltjes bloed uit. De dag erna was dat opgehouden. Er zit nog wel iets van een prop in lijkt het, opgedroogd bloed. De prop aan de buitenkant kan ik er wel uitpulken, maar wat er meer in de gehoorgang zit niet. Moeten we even in de gaten houden. In augustus opnieuw gehoortest om te kijken of de buisjes effect hebben gehad.

Het was wel een lange ochtend in het ziekenhuis, zelfs voor ons ziekenhuistijgers. Onder narcose gaan ging soepel. Midas was erg dapper en ademde het narcosemiddel goed in. Hij werd minder lekker wakker en klaagde over pijn aan zijn oor, dat ook helemaal bebloed was dus. Na wat morfine werd de pijn minder en na 2 uurtjes wilde hij spelen en was hij helemaal de oude.

Update: 13 juli

Omdat er uit 1 oor na 2 weken na de dag van het plaatsen van de buisjes nog steeds bloed kwam, ben ik naar de huisarts gegaan. Hij haalde een hele dikke bloedprop uit Midas’oor. Hij kon de buisjes niet zo snel zien zitten. Ook in de bloedprop kon hij geen buisje vinden (lekker vieze bedoening om dat uit te zoeken). In het andere oor zat ook een bloedprop. Deze zat echter zo vast dat hij daar niet aan ging beginnen.

Op 13 juli waren we voor een extra controle in het ziekenhuis. Daar zagen ze beide buisjes nog in zijn oor nog zitten gelukkig. De KNO-arts kan de binnenkant van oren enorm vergroten. De huisarts heeft dergelijke apparatuur niet, vandaar. Er zat een korstje in zijn oor. We moesten 5 dagen lang gaan druppelen en dan hoopte de KNO-arts dat het korstje vanzelf los ging. In het andere oor zat ook nog een korstje, die de KNO-arts eruit heeft gehaald. Een pak van ons hart dat de buisjes nog netjes zitten, erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *